На ХАЕС працює місія МАГАТЕ – оцінює стан ядерної безпеки й захищеності

Фото: ХАЕС

Місія Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) з ядерної безпеки триває на Хмельницькій АЕС.

Місії експертів МАГАТЕ направлені до АЕС України з метою надання підтримки та допомоги з ядерної безпеки та захищеності.

Команда експертів здійснює моніторинг поточної ситуації та оцінює стан ядерної безпеки й захищеності відповідно до стандартів МАГАТЕ. Як зазначає керівник місії, головне завдання – надати поради та допомогу у забезпеченні безпеки та захищеності АЕС.

У рамках місії відбулася зустріч з керівництвом, під час якої генеральний директор ВП ХАЕС Андрій Козюра повідомив поточну ситуацію на електростанції, розповів про проведені раніше та заплановані заходи МАГАТЕ на майданчику Хмельницької АЕС.

Протягом декількох днів експерти здійснюють обходи, проводять інтерв’ю з персоналом станції з питань ядерної та радіаційної безпеки, фізичної ядерної безпеки, аварійної готовності та реагування, а також логістики та зв’язку.

За результатами місії експерти підготують звіт відповідно до семи фундаментальних принципів МАГАТЕ, які охоплюють питання фізичної цілісності систем, функціонування систем безпеки, роботи персоналу, електрозабезпечення, організації постачань та логістики, зовнішнього та внутрішнього радіаційного моніторингу та комунікації з регулюючим органом.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Viber та Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне