На Хмельниччині 22 керівників підприємств оштрафовано за порушення законодавства

111
Фото: km.dsp.gov

Впродовж минулого року у сфері охорони праці та промислової безпеки проведено перевірки у 924 суб’єктів господарювання, з них планово – 514 та  позапланово 410. Фахівцями Управління Держпраці обстежено 1461 виробничий об’єкт.

Під час здійснення державного нагляду у сфері охорони праці та промислової безпеки інспекторами виявлено 12 622порушення вимог законодавчих і нормативно-правових актів з охорони праці. Як інформує прес-служба Управління Держпраці, за результатами перевірок видано роботодавцям 1151 розпорядчий документ (припис). Направлено до адміністративного суду 39 позовних заяв щодо призупинення (зупинення, обмеження) виробництва, виконання робіт.

За порушення законодавства з охорони праці та промислової безпеки притягнуто до адміністративної відповідальності 24 працівників, з них 22 керівника підприємства.

Інформаційно: Управління Держпраці у Хмельницькій області здійснює нагляд за 27 637 суб’єктами господарювання та 98 510 об’єктами 27 галузей виробництва.

Нагадаємо, що на Хмельниччині порушники порядку обігу підакцизних товарів поповнили бюджет на 5 мільйонів гривень. Задокументовано 549 порушень на загальну суму понад 6 мільйонів гривень. Відповідальність за них передбачена статтею 17 Закону України від 19.12.95 №481/95-ВР (із змінами і доповненнями) «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів». Левова частка порушень належить торгівлі алкогольними напоями за цінам, нижчими за встановлені мінімальні оптово-відпускні або роздрібні ціни. Та безліцензійна торгівля алкогольними напоями та/чи тютюновими виробами – 67 на суму понад 1 мільйон гривень. Разом з тим, за результатами роботи щодо сплати порушниками застосованих фінансових (штрафних) санкцій до бюджету надійшло 4,9 мільйони гривень. В тому числі по матеріалах фактичних перевірок 2017 року – 720, 0 тисяч гривень.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне