На Хмельниччині 4 об’єкти культурної спадщини можуть претендувати на включення до програми “Велика реставрація”

Фото: https://www.adm-km.gov.ua/

Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов зазначив, що цього року у програму Президента «Велике будівництво» увійшло 500 проектів соціальної інфраструктури, із них – 20 об’єктів культурного спрямування.

«Культура – це абсолютно новий напрям у розвитку програми «Велике будівництво» і не менш важливий, ніж усі інші. Завтра, 25 лютого, Україна відзначатиме славетну дату – 150-річчя від дня народження видатної поетеси – Лесі Українки. Цього року в межах «Великого будівництва» нарешті буде здійснена реставрація літературно-меморіального музею письменниці, розташованого в місті Новограді-Волинському», – сказав Олексій Чернишов у виступі на Всеукраїнському Форумі «Україна 30. Інфраструктура».

За словами Міністра, реалізація таких проектів сприятиме підвищенню культурного рівня наших громадян, а збереження та розвиток культурних об’єктів об’єднуватиме народ та покаже світові нашу систему культурних цінностей. На будівництво, ремонт та реконструкцію культурних об’єктів по всій Україні передбачено 440 тис. грн. Користуватись відновленими об’єктами зможуть 2,8 млн українців.

Відповідно до нормативних документів за цим напрямком можуть фінансуватися об’єкти культурного спрямування тільки державної форми власності. Таким чином, у 2021 році на Хмельниччині на включення до програми Президента «Велике будівництво» можуть претендувати 4 об’єкти культурної спадщини, а саме:

 ➡ Національний історико-архітектурний заповідник “Кам’янець”

➡ Державний історико-культурний заповідник “Межибіж”

➡ Державний історико-культурний заповідник “Самчики”

➡ Костел місіонерів св.Йосифа у м. Ізяслав.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Viber та Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне