На Хмельниччині адвоката судитимуть за незаконні оборудки з нерухомістю вартістю більше 600 тис грн

смертельного випадку
Фото: Хмельницький апеляційний суд
Окружною прокуратурою міста Хмельницького до суду направлено обвинувальний акт за фактом зловживання повноваженнями службовою особою юридичної особи приватного права та службового підроблення, що спричинили тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 364-1, ч. 2 ст. 366 Кримінального кодексу України).
 
Чоловік, який зараз працює адвокатом, вчинив злочинні оборудки ще перебуваючи на посаді юрисконсульта однієї з банківських установ.
 
На підставі підроблених ним документів неправомірно знято заборону відчуження із нерухомості, яка перебувала в іпотеці банку.
 
Відтак сім’я хмельничан за незаконного сприяння посадовця банку розпорядилась не тільки отриманим кредитом у  розмірі 94 тис доларів, а й заставним майном в обласному центрі вартістю більше 600 тис гривень.
 
«У свою чергу банк втратив можливість повернути надані кошти та звернути стягнення не предмет іпотеки», – повідомив керівник окружної прокуратури Іван Комар.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося слідчим відділом Хмельницького районного управління поліції ГУНП в області.
 
Довідково: найсуворіша міра покарання за статтями обвинувачення передбачена санкцією ч. 2 ст. 364-1 Кримінального кодексу України – позбавлення волі на строк від 3 до 6 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури
Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне