На Хмельниччині БЕБ на підприємстві колишнього депутата облради викрило схему ухилення від податків

Фото: БЕБ

Про це повідомили у Бюро економічної безпеки України.

“Слідством встановлено, що завод реалізовував біоетанол під виглядом інших товарних позицій, по яким не сплачується акцизний податок. Виробнича потужність підприємства становить майже 80 тонн на добу”, — йдеться у повідомленні Бюро.

За інформацією БЕБ, їхні детективи провели обшуки у головному офісі компанії, а також на виробничих потужностях та вилучили речі й документи, що підтверджують протиправну діяльність посадових осіб підприємства.

Наразі досудове розслідування триває, встановлюються завдані державі збитки, вирішується питання щодо проведення експертиз.

За інформацією з власних джерел Суспільне Хмельницького, завод з виробництва біоетанолу, на якому детективи Бюро економічної безпеки проводили обшуки, знаходиться у Теофіполі та належить ТОВ “Теофіпольська енергетична компанія”, яка належить бізнесмену з Хмельниччини Вадиму Лейві. Він також є бенефіціаром та президентом ТОВ “Україна 2021” (Теофіпольський цукровий завод).

Вадим Лейві був депутатом Хмельницької обласної ради двох скликань від партії “Батьківщина” (у 2006-2010 та 2010-2015 роках). У 2014 році був помічником народного депутата Віктора Бондара, який і зараз є чинним нардепом та входить до депутатської групи “За майбутнє”. У 2015 році Вадим Лейві знову балотувався до Хмельницької обласної ради, цього разу від партії свого “шефа” — “Відродження”, але до ради ані партія, ані Вадим Лейві тоді не пройшли.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне