На Хмельниччині браконьєр отримав 2 роки обмеження волі та сплатить 260 тисяч грн компенсації

Фото: https://hm.npu.gov.ua/

Вирок суду браконьєрові: 2 роки обмеження волі та 260 тисяч гривень компенсації завданого збитку, інформують у поліції.

Нагадаємо, на Віньковеччині, 27 квітня працівники місцевого підрозділу поліції, в рамках профілактичного відпрацювання «Нерест», на ставку поблизу с. Нетечинці виявили чоловіка, який на гумовому човні за допомогою заборонених знарядь лову здійснював незаконний вилов риби.

Зловмисником виявився житель одного з населених пунктів громади. Загалом у чоловіка були вилучені 165 карасів сріблястих, 2 плітки та один окунь. Окрім незаконного улову були також вилучені 4 місинових сітки та човен За підрахунками фахівців Хмельницького рибоохоронного патруля завданий природньому середовищу збиток становить майже 268 тисяч гривень.

Суд  завершив розгляд матеріалів кримінального провадження за ч.1 ст.249 (Незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом) Кримінального кодексу України та зобов’язав правопорушника відшкодувати державі вартість завданого природньому середовищу збитку, а також  присудив чоловікові два роки обмеження волі зі звільненням від покарання з випробуванням, встановивши правопорушнику іспитовий строк на один рік.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Viber та Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне