На Хмельниччині чоловік, який через похмілля не з’явився за викликом до ТЦК, отримав рік іспитового терміну

Фото: ілюстративне

Красилівськй районний суд присудив за ухилення від мобілізації тимчасово не працюючому військовозобов’язаному три роки тюрми, які замінив на рік іспитового терміну.

Згідно з матеріалами справи, чоловік свою вину у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 336 КК України визнав повністю, докладно розповів про обставини вчиненого кримінального правопорушення, а саме, що напередодні дня явки до ТЦК СП він напився, а наступного дня йому було зле. Тому він не з`явився за викликом, при цьому не повідомив про це представника ТЦК СП. Медичну комісію проходив, визнаний придатним, повістку отримував особисто, розписувався за неї. Розкаюється у вчиненому, готовий служити та захищати країну.

Представник ТЦК у судовому засіданні показав те, що влітку 2023 року він видавав бойові повістки громадянам. Обвинуваченому, була вручена бойова повістка, за отримання якої він особисто розписався, було роз`яснено наслідки неявки до ТЦК СП за бойовою повісткою.

Бойова повістка була вручена чоловікові , оскільки ним раніше було пройдено лікарську комісію, згідно якої його було визнано придатним.

Обставинами, які пом`якшують покарання обвинуваченого, суд визнає щире каяття, визнання вини.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне