На Хмельниччині чоловіки порибалили на 850 тисяч гривень

Фото: Кам’янець-Подільське РУП

На Хмельниччині водні поліцейські виявили два факти браконьєрства на річках Дністер та Ушиця. Загальна сума збитку становить близько 850 тисяч гривень.

Про це повідомили у Кам’янець-Подільському районному управлінні поліції.

За інформацією правоохоронців, одного рибалку виявили на річці Дністер поблизу села Брага, що на Кам’янеччині.

“43-річний житель Хотина за допомогою двох сіток наловив риби на суму збитку близько 164 тисячі гривень. Водні поліцейські виявили його на воді разом з сітками та незаконно виявленою рибою”, — йдеться у повідомленні.

 

Ще одного рибалку поліцейські спільно з Хмельницьким рибоохоронним патрулем виявили 5 травня на річці Ушиця поблизу села Сокілець. Як написали у поліції, 50-річний місцевий житель розставив у воді десять сіток загальною довжиною майже 700 метрів. Сума завданого збитку складає близько 690 тисяч гривень.

“︎Чоловік виловив 263,3 кг водних біоресурсів, а саме: 365 лящів, 9 судаків звичайних, 1 сазана, 3 сомів європейських, 2 плітки, 6 раків, 1 карася сріблястого, а також 1 вирезуба причорноморського, який занесений до Червоної книги України. Сума розрахованого збитку становить 687 926 грн. Знаряддя лову та водні біоресурси вилучені поліцією”, — написали у Хмельницькому рибоохоронному патрулі.

Чоловік на річці Ушиця ловив рибу сітками. Сума завданого збитку складає близько 690 тисяч гривень. Фото: Кам’янець-Подільське РУП

За обома фактами риболовлі правоохоронці відкрили кримінальні провадження за частиною першою статті 249 Кримінального кодексу України.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Viber та Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне