На Хмельниччині COVID-19 підтвердився у голови РДА і секретаря міської ради

Фото: Голова Дунаєвецької РДА і голова районної ради 8 травня під час покладання квітів. Фото з сайту РДА

У голови Дунаєвецької райдержадмінстрації Ярослава Купчика підтвердлася хвороба COVID-19.

Про це “Незалежному громадському порталу” повідомив сам посадовець.

За його словами, він є контактною особою – спілкувалася з місцевим підприємцем (офіційно бізнесмен прописаний у Кам’янці-Подільському – НГП), який наразі проходить лікування в інфекційному медзакладі Хмельницького.

“Близько 12 години дня 8 травня мені повідомили, що я є контактною особою, а тому необхідно здати ПЛР-тест на COVID-19. Після цього зробив експрес-тест, який показав негативний результат. Того ж дня здав аналізи на ПЛР-дослідження, яке 9 травня дало позитивний результат. Одразу самоізолювався на квартиру. Проте хочу наголосити: з часу контакту з підприємцем (приблизно це відбулося 28-29 квітня) у мене не проявилося жодних симтомів коронавірусу. Щоденна температура, яку виміряю, – 36,5-36,6 градусів. Пульсометр показує 97-98, що також в межах норми. До речі, після виявлення коронавірусної інфекції зробили рентген-знімок, який не підтвердив пневмонії”, – розповів Купчик.

Голова РДА пояснив, що спілкувався з підприємцем, в якого потім виявили коронавірус, у своєму службовому кабінеті близько 40 хвилин. При цьому, вони обоє були у масках.

“Незалежний громадський портал” також з’ясував, що перед виявленням коронавірусу, 8 травня голова РДА разом із головою районної ради Ольгою Михальською поклали квіти до Меморіалу загиблим воїнам. У коментарі НГП пані Михальська зауважила, що на сьогодні почувається добре, її ПЛР-тест був негативний.

Крім цього, в облдержадміністрації підтвердили НГП, що під час покладання квітів за участю керівництва Дунаєвецького району, були присутні чотири ветерани Другової світової війни. У них відібрані необхідні проби на ПЛР-дослідження і до кінця дня обласний лабораторний центр має надати свої висновки.

Наразі у Дунаєвецькому районі захворіли на коронавірусну інфекцію 7 осіб.

Разом з тим, сьогодні хворобу COVID-19 виявлено у секретаря Кам’янець-Подільської міської ради Дмитра Васильянова. Він перебуває на самоізоляції вдома; перебіг хвороби є безсимптомним.

Станом на 16:30 12 травня в Хмельницькій області зареєстровано 196 лабораторно підтверджених випадків COVID-19. З них 53 одужало, 7 летальних випадків. Два нових випадків хвороби виявлено у Нетішині, особи з числа контактних, лікуються амбулаторно.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне