На Хмельниччині до 12 років позбавлення волі засудили зловмисника, який посягав на життя дільничного

56
Фото: ru.tsn.ua

Тоді працівник Полонського відділення поліції втратив чимало крові. На щастя, все обійшлось — після тривалого лікування та реабілітації дільничний знову в строю. А зловмиснику суд вже виніс вирок у вигляді 12 років позбавлення волі.

Події мали місце у січні минулого року в райцентрі Полонне. Як з’ясувалося під час розслідування, перед цим дільничний проводив перевірку за фактом крадіжки мобільного телефону та викликав засудженого у відділення поліції для надання пояснень.

А безпосередньо того вечора, повертаючись додому зі служби, 26-річний поліцейський помітив чотирьох молодиків, які розпивали алкогольні напої поблизу пам’ятника Лесі Українки в центрі Полонного. Серед них був і вищезазначений чоловік.

Компанія почала висловлювати обурення щодо зауважень, а зловмисник, маючи намір помститися і вбити поліцейського, витягнув із куртки ножа і вдарив потерпілого прямо в груди, пошкодивши легені, що призвело до значної втрати крові.

Поранений працівник поліції ще зміг повідомити про напад до чергової частини, вказавши дані нападника. Підозрюваного затримали практично одразу. Він та його товариші, які були свідками події, перебували в стані алкогольного сп‘яніння.

На щастя, життя поліцейського вдалося врятувати. Після тривалої реабілітації він знову повернувся до служби.

А нещодавно Ізяславський районний суд закінчив розгляд матеріалів кримінального провадження і визнав 23-річного зловмисника винним у вчиненні злочину, передбаченого ст. 348 КК України (замах на вбивство працівника правоохоронного органу у зв’язку із виконанням ним службових обов’язків) та присудив йому 12 років позбавлення волі.

Сектор комунікації поліції Хмельницької області

Приєднуйтесь до нашого каналу у Viber та Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне