На Хмельниччині додався ще один випадок ботулізму. Жінка перебуває у важкому стані

Фото: ілюстративне

Нещодавно на Хмельниччині з діагнозом “ботулізм” до інфекційної лікарні доправили двох чоловіків, яким стало зле, після того, як вони повечеряли в’яленою рибою. Наразі до лікарні, з аналогічним діагнозом, потрапила мати одного з чоловіків, яка також вечеряла з ними.

Про це повідомили у Хмельницькому обласному центрі контролю та профілактики хвороб.

За їхньою інформацією, риби жінка не їла.

“Тепер цей випадок класифікується як “сімейний осередок з трьома потерпілими”. За уточненою інформацією, 24 липня двоє братів на вечерю споживали не лише в’ялену рибу домашнього приготування, а ще й домашню тушкованку. Разом із ними вечеряла мама одного із чоловіків, щоправда, риби вона не їла. Домашню консерву, за словами потерпілих, виготовили ще у березні і жодних нарікань на її якість досі не було. Ця банка була останньою з партії”, – йдеться у повідомлені.

Додають, жінці стало зле 27 липня, за допомогою до лікарів вона звернулася наступного дня і була госпіталізована до Хмельницької інфекційної лікарні з діагнозом “ботулізм”.

“Усім хворим була введена протиботулінічна сироватка. Потерпілі перебувають під наглядом фахівців у згаданому лікувальному закладі: жінка – у важкому стані, а чоловіки – у стані середньої важкості. Лікування, за сприятливого сценарію, може тривати не менше кількох тижнів”, – повідомили у центрі контролю та профілактики хвороб.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Viber та Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне