На Хмельниччині доходи бюджетів усіх рівнів склали 4,4 мільярда гривень

Фото: @sfs.khmelnytskyi

Протягом п‘яти місяців 2019 року бізнес-спільнотою Хмельницькій області до бюджетів усіх рівнів спрямовано податків та зборів у сумі 4,4 мільярда гривень. Це у порівнянні з відповідним періодом минулого року більше на 120 відсотків, або понад 700 мільйонів гривень. Про це інформує ГУ ДФС у Хмельницькій області. 

Відповідно до фінансового розподілу державний бюджет отримав понад 1,8 мільярда гривень податкових платежів. При темпах росту платежів у розмірі 120 відсотків. Це у грошовому вимірі перевищує 300 мільйонів гривень.

Примітно, що до головних сегментів формування бюджету увійшли податок на додану вартість та податок на прибуток. Відповідно сплата ПДВ склала 778 мільйонів гривень. Сума сплаченого податку на прибуток досягла майже 200 мільйонів гривень.

Місцеві бюджети Хмельниччини отримали 2,6 мільярда гривень податкових надходжень. Це у порівнянні з минулорічним результатом більше на 19 відсотків, або на 400 мільйонів гривень. 
Дві третіх питомої ваги у бюджетах громад склав податок на доходи фізичних осіб, якого працюючими подолянами сплачено у сумі 1,7 мільярда гривень. За темпами росту порівняно з відповідним періодом минулого року 122 відсотки це більше на 300 мільйонів гривень.

У Головному управління ДФС у Хмельницькій області процес результативного наповнення бюджетів усіх рівнів пояснюють сумлінням соціально відповідального бізнесу. А також активними заходами з пошуку резервів оподаткування за рахунок детінізації економіки та легалізації праці.

«Наші партнерські стосунки з соціально відповідальним бізнесом реалізовуються в першу чергу через функціонування сучасних електронних сервісів з адміністрування податків та обслуговування підприємницької діяльності. Зокрема, завдяки функціонуванню «Електронного кабінету платника». Водночас ми маємо постійний конструктивний діалог з бізнес-спільнотою та представниками територіальних громад. Де кожна сторона висловлює своє бачення розвитку економіки та забезпечення бюджетного процесу. У такий спосіб не лише забезпечується роз‘яснення правового податкового поля, але вноситься чимало пропозицій щодо його удосконалення». – Зазначив начальник Головного управління ДФС у Хмельницькій області Сергій Ковальчук.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне