На Хмельниччині домашньому насильникові на 3 місяці заборонили наближатися до дружини

3
Фото: rubryka.com

Хмельницький міськрайонний суд, керуючись Законом України «Про запобігання та протидію домашньому насильству», виніс обмежувальний припис. Ним заборонив звинувачуваному у систематичному домашньому насильстві чоловікові наближатися не лише до дружини, а й до їхнього спільного помешкання. 

З проханням вжити таких застережних заходів до суду звернулася матір двох малолітніх дітей. Жінка тривалий час потерпала від знущань свого чоловіка. Він бив дружину, зачиняв на балконі, виганяв босоніж на мороз, принижував та ображав. Працівники поліції не раз виїжджали на повідомлення про домашнє насильство у цій родині. Але, на жаль, існуючі раніше адміністративні покарання жодним чином не зупиняли чоловіка. 

На підтвердження систематичних знущань потерпіла надала суду копії звернень до поліції та прийнятих по них рішень, починаючи з 2011 року.

Суд, дослідивши надані матеріали, визнав їх вагомими для того, аби заборонити чоловіку протягом трьох місяців перебувати за місцем спільного проживання подружжя.

Нагадаємо, що відповідно до Закону України «Про запобігання та протидію домашньому насильству», обмежувальний припис за своєю суттю є тимчасовим заходом, виконуючим захисну та запобіжну функцію і направленим на попередження вчинення насильства та забезпечення першочергової безпеки осіб, з огляду на наявність ризиків, передбачених вищезазначеним законом.

 Прес-служба ГУ НП у Хмельницькій області. 

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне