На Хмельниччині диспетчер ДСНС у позаробочий час врятував людське життя

Фото: km.dsns.gov.ua

Працівники Служби порятунку на варті безпеки громадян не лише на бойовому чергуванні, але й під час власного відпочинку. Нещодавно колектив рятувальників Хмельниччини дізнався про героїчний вчинок свого 30-річного колеги – диспетчера 34 Державного пожежно-рятувального поста смт Стара Синява Вадима Литвинюка. Через надмірну скромність хлопця про цей випадок ніхто і не здогадався б, якби не добрі люди – жителі того самого села, де сталась пригода.

16 червня молодий чоловік перебував у своїх батьків на відпочинку в с. Паплинці. Близько 16:30, прогулюючись неподалік сільського ставу, Вадим раптом почув крики про допомогу. Миттю зорієнтувавшись, хлопець помітив, що на відстані близько 10 м від берега тоне людина. Як виявилось згодом, це був 33-річний місцевий житель. Виснажений чоловік ледь тримався на воді. Ані секунди не роздумуючи, Вадим стрибнув у воду та витяг потерпілого на берег, той був уже без свідомості. Часу на роздуми не було. Рятівник добре розумів: якісь долі секунди – й чоловіка уже не врятувати. Тож не гаючи дорогоцінного часу, Вадим негайно викликав «швидку» та приступив до першочергових дій з порятунку, вживши необхідних заходів з домедичної допомоги, завдяки яким чоловіка вдалося повернути до життя до прибуття медиків. Прибувши на місце пригоди, медперсонал оглянув постраждалого, після чого каретою «швидкої» його транспортували до Старосинявської центральної районної лікарні для надання кваліфікованої медичної допомоги.

km.dsns.gov.ua

Хто зна, як все могло скінчитись для любителя зануритись у прохолодну воду, якби саме в той час і саме у тому місці нашого героя-рятувальника не виявилось поряд. Дякуємо нашому колезі за врятоване життя та пишаємося його сміливим вчинком!

ГУ ДСНС України у Хмельницькій області

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне