На Хмельниччині формують нові силові підрозділи

Фото: Сергій Гамалій

У Хмельницькій області оголошено формування додаткових бригад Нацгвардії, Нацполіції та Державної прикордонної служби.

Про це на брифінгу розповів начальник обласної військової адміністрації Сергій Гамалій.

За його словами, такі бригади мають бути сформовані з добровольців. Всього, таки бригад буде вісім.

“З керівництва будуть офіцери, які вже мають бойовий досвід, які проходили службу не тільки з 24 лютого 2022 року, а ті, які були ще з 2014 року. Ви можете записатися в одну із таких бригад. Всього буде вісім бригад: поліція, прикордонники “Залізний кордон”, поліція бригада “Лють”, національна гвардія має шість інших бригад”, — сказав очільник області.

Штурмова бригада “Лють” буде повністю спрямована на оборону країни, говорить начальник головного управління нацполіції області Руслан Герасимчук: “Об’єднана штурмова бригада “Лють” — це воєнізований підрозділ поліції нового зразка. У їхньому арсеналі буде знаходитись бронетехніка БМП, БТР, а також спецавтомобілі, снайперське озброєння. У грошовому вигляді це буде і грошове забезпечення, а також додаткова грошова винагорода, яка буде видаватися в залежності від території несення служби”.

Основу прикордонної бригади будуть складати особи, які уже мають бойовий досвід каже ректор академії державної прикордонної служби України імені Богдана Хмельницького Олександр Луцький.

“Було ініційовано створення бригади, яка розпочала своє формування “Сталевий кордон”. Це буде у нас 15 прикордонний загін. Його структура подібна як і у всіх силових структурах: механізовані підрозділи на броньованій техніці, артилерійські підрозділи, зенітно-ракетні підрозділи. Будуть підрозділи розвідки, які пройдуть певну підготовку, які будуть спроможні виконувати завдання, як по підсиленню державного кордону, так і по відновленню наших територій на сході та півдні нашої держави”, — розповів Олександр Луцький.

За словами командира військової частини 3053 Національної гвардії України Богдана Богдана Національна гвардія розпочала формування шести штурмових бригад.

Сергій Гамалій каже: аби записатися до обраного вами підрозділу треба прийти у ЦНАП і обрати одну із восьми бригад.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне