На Хмельниччині храми п’ятьох сіл перейдуть до ПЦУ

Фото: Красилівська міська рада

У селах Манівці, Лагодинці, Пилипи, Печеськи та Грицики Красилівської громади жителі на загальних зборах релігійних громад прийняли рішення про перехід храмів, що розташовані на їх території до Православної церкви України.

Про це повідомили у Красилівській міській раді

“Під час зборів членами релігійних організацій прийнято Статут у новій редакції, обрано парафіяльну раду релігійної організації та членів ревізійної комісії. Разом із парафіянами до ПЦУ приєднався і настоятель храму Святого Апостола Луки села Манівці та Свято-Покровського храму села Лагодинці – отець Василь. Після зборів громади разом із настоятелем вперше молились рідною мовою біля своїх храмів”, — йдеться у повідомленні.

Водночас зазначають у міській раді, настоятелі Свято-Миколаївської парафії села Пилипи, Свято-Покровської парафії села Печеськи та церкви Успіння Пресвятої Богородиці села Грицики не перейшли разом зі своїми парафіянами. Тому, пишуть у міськраді, питання щодо фактичної передачі членам релігійної громади в користування приміщення храму буде вирішуватись згідно із вимогами чинного законодавства.

“Ми всі переконані, що розірвання церковно-канонічного зв’язку з московським патріархатом – невід’ємна складова досягнення Україною перемоги у нинішній війні за свою волю і незалежність”, — йдеться у повідомленні.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Позначки:  
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне