На Хмельниччині ліквідували злочинну групу, яка займалась розповсюдженням наркотиків методом «закладок»

Фото: https://hm.npu.gov.ua/

До складу групи входило п’ятеро осіб. Наразі двоє із них уже затримані в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Найближчим часом їм буде оголошено про підозру та обрано запобіжний захід. Правова кваліфікація діям інших фігурантів буде надана після проведення експертиз та необхідних слідчих дій.

Поліцейські встановили, що фігуранти замовляли оптові партії синтетичних наркотиків через мережу інтернет, а рослинного походження — вирощували самі. Після цього фасували амфетамін, канабіс та PVP на окремі дози і збували методом «закладок». Здебільшого — у Кам’янці-Подільському. Рідше в Дунаївцях та Шепетівці. Платню отримували через електронні гаманці. Середній місячний заробіток зловмисників складав близько 100 тисяч гривень.

Сьогодні, 23 лютого, у фігурантів було проведено 6 санкціонованих обшуків, в ході яких вилучено понад 100 згортків з різними наркотиками, фасувальний матеріал (пакетики, ізоляційні стрічки), ваги, телефони, банківські картки тощо.

https://hm.npu.gov.ua/

Двох зловмисників, які виконували функції «закладчиків», затримали. Вирішується питання про оголошення їм підозри за ч. 2 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) ККУ та обрання запобіжного заходу. Санкція статті передбачає до 10 років ув’язнення з конфіскацією майна.

Наразі слідчі дії тривають. Правова кваліфікація діям інших фігурантів буде надана після проведення ряду експертиз.

Сектор комунікації поліції Хмельницької області

 

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне