На Хмельниччині лісники порушують правила пожежної безпеки в пожежонебезпечний період

Фото: ілюстративне

Основною причиною виникнення лісових пожеж, в переважній більшості, є порушення громадянами вимог Правил пожежної безпеки в лісах та випалювання сухої трав’яної рослинності на сільгоспугіддях, вздовж доріг, що межують з лісовими масивами. Але, нажаль, зустрічаються випадки таких правопорушень й самими лісівниками.

Так, працівниками Держекоінспекції у Хмельницькій області, під час проведення заходів державного нагляду (контролю) ДП «Кам’янець-Подільське лісове господарство» та КП «Теофіпольлісвод» було виявлено лісників, що здійснювали спалювання парубкових рештків менше ніж 25 метрів від стіни лісу чим порушили Правила пожежної безпеки в лісах України.

За результатами зазначених фактів  на винних осіб було складено протоколи про адміністративні правопорушення за частиною 1 статті 77-1 кодексу України про адміністративні правопорушення та накладено штраф у розмірі 1534 грн на кожного.

Державна екологічна інспекція у Хмельницькій області знову і знову закликає усіх подолян бути свідомими, дотримуватися правил пожежної безпеки у лісах, що може застерегти від трагічних наслідків!

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне