На Хмельниччині лісова охорона виявила любителів “безкоштовних” ялинок

Фото: ілюстративне

Напередодні новорічних свят лісова охорона Хмельниччини посилює патрулювання хвойних насаджень та новорічних плантацій. Вже виявили перших порушників, як незаконно зрубали ялинки.

Про це Суспільне повідомила комунікаційниця Подільського лісового офісу Ольга Ржепянська.

З її слів, у Кам’янець-Подільській та Славутській філіях лісівники спільно з працівниками поліції уже спіймали порушників.

“Лісівники та поліцейські “на гарячому” впіймали двох любителів “безкоштовних” новорічних атрибутів. На них складено адмінпротоколи. Розмір штрафу за одне дерево складає 510 гривень. Окрім цього порушники зобов’язані сплатити шкоду, заподіяну лісу, яка за два незаконно зрубані дерева становить 1359 гривень”, — розповідає Ольга.

За кошти, які порушники мають сплатити внаслідок самовільної рубки, можна було б легально придбати п’ять метрових новорічних ялинок, зазначає комунікаційниця.

У Подільському офісі, куди входять лісництва Буковини, Хмельниччини та Тернопільщини, охороняють планції 56 мобільних рейдових груп. Вони патрулюють сосни і ялинки, вирощені спеціально для продажу, а також звичайні лісові масиви хвойних. Зі слів Ольги Ржепянської, від початку грудня 2023 лісовою охороною проведено майже 70 рейдів.

“Лісівники продають ялинки за доступними цінами. Незважаючи на це, деякі люди все ж намагаються зрубати новорічне дерево. Це не лише незаконно, але й завдає шкоди природі. За такі дії передбачена адміністративна та кримінальна відповідальність. Розмір штрафу залежить від нанесеної шкоди довкіллю. А розмір шкоди – від місця скоєння незаконної рубки та діаметра дерева”, – додає комунікаційниця.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне