На Хмельниччині майже 12 тисяч матусь отримали “Пакунки малюка”

Фото: https://poltava.to/

Як повідомляють у Департаменті соціального захисту населення облдержадміністрації, станом на 4 листопада цього року в область надійшло 12873 одиниць одноразової натуральної допомоги “Пакунок малюка”. З них 11810 одиниць передали до пологових будинків області, а ще 1063 одиниці – до управлінь соціального захисту населення райдержадміністрацій, міськвиконкомів.

Наразі 11910 “Пакунків малюка” уже вручили породіллям, ще 963 одиниці приготували для тих, хто має незабаром з’явитися на світ. Слід зазначити, що дещо змінився порядок видачі цієї допомоги: якщо раніше пакунок вручали матусям при виписці, то зараз вони можуть скористатися усім необхідним уже з перших днів перебування у пологовому будинку. Також у Департаменті соцзахисту відзначають, що в Мінсоцполітики врахували побажання мам і щодо вмісту самого пакунка – збільшився асортимент речей, а також вони стали більш якісними.

Не забувають подоляни і про такий вид допомоги від держави для сімей з дітьми, як послуга “Муніципальна няня”. Нагадаємо, що її було запроваджено урядом з 1 січня поточного року. В рамках послуги «Муніципальна няня» для одного з батьків, усиновлювачів чи опікунів оформляються щомісячні адресні компенсаційні виплати за надані послуги по догляду за дитиною до трьох років з боку юридичних осіб або підприємців, яким законодавчо дозволено здійснювати таку діяльність.

Такі компенсаційні виплати прирівнюються до розміру офіційно діючого прожиткового мінімуму для дітей віком до шести років і надаються за кожну дитину, щодо якою на основі оформленого відповідним чином договору здійснюється догляд. Рішення про здійснення виплат приймають органи соціального захисту населення на рівні міст, районів або територіальних громад на основі визначеного постановою КМУ  переліку документів.

Згідно інформації Департаменту соціального захисту населення ОДА, станом на 1 листопада 2019 року за призначенням компенсації послуг звернулись 188 мешканців області. Наразі одержувачами допомоги є 139 осіб. За час дії послуги вони отримали понад 1,1 гривень.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне