На Хмельниччині місцева прокуратура вимагає визнати недійсними угоди, якими неправомірно зменшено обсяги закуплених на 1 млн грн паливно-мастильних матеріалів

23
Фото: court.gov.ua

Шепетівською місцевою прокуратурою виявлено порушення вимог законодавства при проведенні публічних закупівель паливно-мастильних матеріалів на суму понад 1 млн грн.

Встановлено, що у січні цього року тендерним комітетом комунального підприємства Шепетівської міської ради розглянуто пропозиції постачальників та визначено переможця відкритих торгів. З яким укладено договір про закупівлю за бюджетні кошти 45 тис літрів дизельного палива.
 
Після проведення відкритих торгів, всупереч норм Закону України «Про публічні закупівлі» та положень укладеного договору, без будь-яких належних на те підстав, в порушення правил добросовісної конкуренції серед учасників, між замовником та постачальником укладено додаткові угоди. Якими поступово загальні обсяги пального, що планується закупити, зменшено більше ніж на 7 тис літрів.
 
При цьому ціна договору лишилась сталою.
 
Водночас, ринкові ціни на паливо з часу проведення закупівлі та до моменту внесення змін до договору тільки зменшувались.
 
Тому, як повідомив керівник місцевої прокуратури Іван Комар, з метою захисту інтересів держави, прокуратура звернулась до суду з позовом про визнання зазначених додаткових угод до договору про закупівлю товарів недійсними.
 
Позов прокурора перебуває на розгляді в господарському суді Хмельницької області.
 
Прес-служба прокуратури Хмельницької області.
 
Нагадаємо, що у Славутському районі вогнеборці під час ліквідації пожежі господарської споруди запобігли вибуху газового балона.
 
Приєднуйтесь до нашого каналу у Viber та Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне