На Хмельниччині на третину зросли надходження до бюджету

5
Фото: @sfs.khmelnytskyi

З початку 2019 року Хмельницькою митницею ДФС перераховано до бюджету 1,3 мільярда гривень митних платежів. Вони на 30 відсотків, або на 312 мільйонів гривень перевищують минулорічний показник. Про це повідомляє прес-служба управління. 

Примітно, що цьогорічні середньоденні нарахування на митниці становлять 17 мільйонів гривень. У 2018 році вони досягали позначки у 13 мільйонів гривень.

Найбільшими платниками митних надходжень в області є підприємства ТОВ «Інтер карс Україна», ДП НАЕК Енергоатом, ТОВ «Сіріус Екстружен», ТОВ «Подільський цемент» і ТОВ «Епіцентр К». Вони забезпечили третину усіх платежів від зовнішньоекономічної діяльності на митниці.

Основними бюджетоформуючими товарами за період чотирьох місяців були легкові автомобілі, при ввезенні яких сплачено 426 мільйонів гривень митних платежів. Також частини та пристрої моторних транспортних засобів, за ввезення яких імпортерами сплачено 67 мільйонів гривень митних платежів. Та полімери етилену в первинних формах, що склало 63 мільйони гривень, стягнутих митницею податків.

«Завдяки активній зовнішньоекономічній діяльності бізнес-спільноти Хмельниччини бюджет отримує стабільні митні надходження. І звісно, продукцію, необхідну для розвитку власного виробництва. У свою чергу митниця з метою якісного і оперативного обслуговування суб’єктів ЗЕД забезпечує ефективне функціонування електронних сервісів. Зокрема, системи «Єдине вікно». Також оптимізовано час оформлення експортно-імпортних операцій, забезпечено відбір ризикових операцій. Це  дозволяє ефективно протидіяти митним правопорушенням», – резюмував начальник Хмельницької митниці ДФС Іван Бережнюк.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне