На Хмельниччині найдешевший тариф на водопостачання у Старій Ушиці, а найдорожчий – у Летичеві

Фото: Хмельницькводоканал

У «Хмельницькводоканалі» оприлюднили тарифи на водопостачання і водовідведення у різних містах Хмельницької області. Інформує НГП.

Різний рівень тарифів на підприємствах водопостачання та водовідведення значним чином залежить від місцевих особливостей виробництва та надання цих послуг, а саме: від джерела водопостачання, його віддаленості від споживачів, якості води в джерелі водопостачання, технології очищення, обсягу реалізації послуг водопостачання та/або водовідведення, кількість споживачів, яким надані послуги, стану основних фондів, розгалуженості комунікацій та багато інших факторів, які впливають на величину собівартості тарифів, зазначають на підприємстві.

Найбільша частина тарифу йде на електроенергію 33, 73 % , зарплату працівникам 38,14 % , а також 8,39% – сплата ЄСВ , 5,43% – податки .

Що залишається? Щоб виїхати на виклик, необхідне пальне. Для дезінфекції води потрібні реагенти. Усунення наслідків аварій — труби та матеріали. На забезпечення операційної діяльності залишаються мізерні кошти, а про відновлення основних засобів та модернізацію годі й мріяти.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Viber та Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне