На Хмельниччині оголосили підозру злочинній групі, яка виготовляла та реалізовувала фальсифікований алкоголь

Фото: https://hm.npu.gov.ua/

Минулого місяця слідчі СУ ГУНП в Хмельницькій області за оперативного супроводу управління стратегічних розслідувань ДСР НПУ та процесуального керівництва обласної прокуратури в м. Кам’янці-Подільському викрили незаконну діяльність організованої злочинної групи, яка займалась виготовленням та збутом фальсифікованого алкоголю. Наразі досудове розслідування вже завершено, трьом фігурантам оголошено підозри. Найближчим часом обвинувальний акт буде скеровано до суду.

Як встановили правоохоронці, організував групу 42-річний кам’янчанин. До протизаконної діяльності залучив ще двох знайомих.

«Підприємці» для власного збагачення налагодили виготовлення фальсифікату — горілки та коньяку. Виготовляли алкогольні напої шляхом змішування спирту з водою та додаванням барвників і смакових домішок. Збут фальсифікованих алкогольних напоїв організували в закладах громадського харчування на ринках.

У місцях виготовлення, зберігання та збуту фальсифікату поліцейські провели більше 10 обшуків, в ході яких вилучили понад 640 л готових алкогольних напоїв та більше 200 л спирту, який учасники групи ще не встигли використати, а також обладнання для виготовлення та розливу фальсифікату. 

https://hm.npu.gov.ua/

Наразі всім трьом фігурантам слідчі поліції оголосили підозру в незаконному виготовленні, зберіганні з метою збуту та збуті алкогольних напоїв, вчиненому організованою групою (ч. 3 ст. 28, ч.ч. 1, 2 ст. 204 КК України).

Найближчим часом обвинувальний акт щодо членів ОЗГ буде скеровано до суду. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 5 років з конфіскацією та знищенням незаконно вироблених або придбаних товарів, знарядь виробництва, сировини для їх виготовлення.

Сектор комунікації поліції Хмельницької області

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне