На Хмельниччині перед судом постане засновник громадської організації, який продавав «непридатність» до військової служби

Фото: https://hm.npu.gov.ua/

Слідчі за процесуального керівництва прокуратури направили до суду обвинувальний акт стосовно керівника однієї з громадських організацій м. Хмельницького за фактом одержання неправомірної вигоди за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави.

Нагадаємо, оперативники управління стратегічних розслідувань в Хмельницький області та слідчі обласної поліції викрили «схему», за допомогою якої чоловіки призовного віку отримували фіктивні підстави для виїзду за кордон.

За даними слідства, до організації «схеми» причетний засновник громадської організації зі зв’язками в медичних установах області. За певну винагороду він допомагав чоловікам отримати 2-гу групу інвалідності з подальшим зняттям із військового обліку. Вартість оформлення документації ВЛК та вплив на членів МСЕК для прийняття ними позитивного рішення складала 16 500 доларів США.

https://hm.npu.gov.ua/

14 червня поліцейські спільно з працівниками обласного управління СБУ, Хмельницькою обласною прокуратурою затримали фігуранта під час отримання частини неправомірної вигоди в сумі 8500 доларів США.

Наразі слідчі поліції завершили досудове розслідування та направили до суду обвинувальний акт стосовно керівника громадської організації за фактом одержання неправомірної вигоди за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави (ч. 2 ст. 369-2 Кримінального кодексу України).

Сектор комунікації поліції Хмельницької області

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне