На Хмельниччині підприємця оштрафовано майже на 900 тисяч гривень за використання праці неоформлених працівників

Фото: суд

За матеріалами документальної позапланової виїзної перевірки ГУ ДФС у Хмельницькій області керівництвом Управління Держпраці накладено штраф у розмірі майже 900 тисяч на підприємця м. Хмельницького, який використовував працю сімох найманих  працівників без оформлення з ними належним чином трудових відносин.

Під час перевірки встановлено, що у підприємця лише частина працівників працювала згідно з укладеними трудовими договорами. Інші сім найманих працівників – водіїв, які здійснювали перевезення вантажів за кордон працювали без належного оформлення трудових договорів. Працівники були допущені до роботи без укладення трудових договорів, оформлених наказом чи розпорядженням та повідомлення центрального органу виконавчої влади з питань забезпечення формування та реалізації державної політики з адміністрування єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування про прийняття працівника на роботу.

Відповідно до статті 265 КЗпП України за кожного неоформленого працівника передбачений штраф у 30-кратному розмірі мінімальної заробітної плати. Так, підприємцю доведеться сплатити штраф на загальну суму 876 тисяч 330 гривень.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне