На Хмельниччині планують збільшити надходження з туристичного збору

Фото: news.dtkt.ua

За «круглим столом» у Хмельницькій облдержадміністрації відбулося обговорення шляхів розвитку туристичного потенціалу краю, збільшення якого напряму вплине на ріст сплати туристичного збору до місцевих бюджетів.

Важливим пунктом діалогу стала ідея проведення туристичного форуму на Хмельниччині, як комунікаційного майданчика для обміну ідеями, досвідом, напрацюваннями. До актуальної розмови долучилися заступник голови облдержадміністрації Світлана Павлишина, керівники структурних підрозділів, Агенції регіонального розвитку Хмельницької області, Хмельницької торгово-промислової палати. Також до участі в обговоренні долучився т.в.о. заступника голови ОДА Сергій Ткачук.

В цілому йшлося про те, що розвиток туризму є одним із пріоритетів для Хмельницької області. На цьому неодноразово наголошувало керівництво області, таким він позиціонується в діючій стратегії розвитку області, і таким його бачать ті, хто працює над розробкою Стратегії регіонального розвитку області на 2021-2027 роки. Ця позиція є зрозумілою, адже наш край багатий пам’ятками природи та історії, має вдале географічне розташування. Однак, туристичний потенціал, як і будь-який інший, потребує чітких та послідовних кроків, що дозволять використати його якнайкраще для соціально-економічного зростання області.

Як зауважив керівник Агенції регіонального розвитку Роман Примуш, туризм в області потребує своєрідного поштовху. В умовах децентралізації об’єднані територіальні громади не лише зацікавлені в розвитку цієї галузі, а й мають для цього фінансові інструменти, оскільки можуть самостійно планувати свої витрати. Саме тому він запропонував, щоб майбутній форум був орієнтований на внутрішнього споживача, тобто наші міста та громади, аби розповісти їм про основні тренди внутрішнього туризму, яким чином на ньому можна заробляти, як зацікавити туристів, тощо.

Учасники засідання дійшли думки, що захід може бути проведений уже восени. До цього, окрім організаційних заходів, планується провести аналіз об’єктів Хмельницької області, які можуть представляти інтерес для туристів, але зараз маловідомі або занедбані.

«Уже сьогодні на прикладу нашої туристичної столиці – Кам‘янця-Подільського ми бачимо значне зростання надходжень туристичного збору, яке базується на податкових новаціях та ініціативі керівництва міста І цей досвід має бути поширений завдяки активності громадськості і знову ж таки проведенню майбутнього форуму. Також розглядається можливість запуску туристичного порталу, який міг би стати своєрідним дороговказом для усіх, хто цікавиться культурним відпочинком на Хмельниччині та має бажання ознайомитися з пам’ятками нашого краю. Нам є що показати в області і над чим працювати». – прокоментувала результати розмови член громадської ради при Головному управлінні ДФС у Хмельницькій області, голова регіональної ради підприємців, президент Хмельницької торгово-промислової палати Наталія Бєлякова.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Viber та Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне