На Хмельниччині побудують нову електростанцію

46
Фото: http://dr.ck.ua/e

ОВ «Хмельницька біостанція» (КБПП) планує будівництво та експлуатацію електростанції на відновлюваній енергії потужністю 44,2 МВт ел. поблизу міста Хмельницький. Про це повідомляє “Біоенергетична асоціація України”.

Ділянка розташована поруч із селом Печеськи.  Це за 10 км від міста Хмельницького, передає портал «Діловий регіон»

Як зазначається, енергія, вироблена заводом, подаватиметься в локальну мережу. Та продаватиметься за умовами українського Закону про зелений тариф Енергоринку (оператор оптового ринку електроенергії в Україні).

Паливо для електростанції (солома) – це природний побічний продукт великого виробництва зернових, що зараз здійснюються в регіоні.

У радіусі 50 км від запропонованого заводу щорічно заготовляється 1,4 мільйона тонн соломи. Це більше ніж необхідні для електростанції 270 000 тонн на рік.

“Біомаса – легко доступний в Україні ресурс. Використовуючи солому як біомасу, ми можемо генерувати відновлювану електроенергію і цим збільшити енергонезалежність України від імпорту енергії. А також зменшити викиди парникових газів та підтримати місцевий розвиток та зайнятість”, – зауважили в асоціації.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне