На Хмельниччині полісменам вдалося зберегти 350 мільйонів бюджетних коштів

3
Фото: UA.NEWS

З початку 2019 року за втручання співробітників управління захисту економіки в Хмельницькій області відмінено 34 ризикових тендери. Як інформує прес-служба поліцейських, очікувана вартість тендерів – 350 мільйонів гривень.

Так, під час проведення моніторингу закупівель було виявлено порушення законодавства та на підставі листів управління відмінено 34 ризикових тендери.

Загалом, серед відмінених у 2019 році:

• у сфері освіти – 5 тендерів на суму майже 9 мільйонів гривень,
• у соціальній сфері – 4 тендери на суму 19 мільйонів гривень,
• у сфері культури – 1 тендер на суму понад 2 мільйони гривень,
• в сфері будівництва та експлуатації доріг – 1 тендерна процедура на 161 мільйон гривень.

Це стало можливим завдяки виявленим на стадії підготовки торгів порушенням в процесі перевірки документації, необхідної для участі в конкурсних торгах із державних закупівель.

Серед порушень найбільш поширеним є невідповідність встановленим кваліфікаційним критеріям та умовам тендерної документації. Подальше укладання з такими підприємствами договорів могло призвести до розтрати державних коштів.

Інформація про виявлені невідповідності співробітниками Управління направлялась до комітетів з конкурсних торгів, якими прийняті відповідні рішення про відміну тендерів та відхилення пропозицій.

Крім того, за втручання співробітників Управління захисту економіки в Хмельницькій області Нацполіції, Хмельницьким обласним територіальним відділенням Антимонопольного комітету України оштрафовано двох учасників торгів, які повинні сплатити 304 тисячі гривень штрафу за антиконкурентні узгоджені дії, які призвели до спотворення результатів торгів.

У відповідності до статті 17 Закону України «Про публічні закупівлі», після прийняття рішення про притягнення до відповідальності за порушення, передбачене Законом України “Про захист економічної конкуренції”, у вигляді вчинення антиконкурентних узгоджених дій, що стосуються спотворення результатів торгів (тендерів), підприємці, що брали участь у зазначеній процедурі закупівлі, не зможуть брати участь у торгах протягом трьох років.

 

Приєднуйтесь до нашого каналу у Viber та Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне