На Хмельниччині поліцейські проводять розслідування щодо трудової експлуатації пацієнтів психоневрологічного інтернату

Фото: hm.npu.gov.ua

Правоохоронці встановили, що завідуюча господарством інтернату регулярно надавала місцевому підприємцю, який є її сином, пацієнтів закладу в кількості 5-10 осіб для примусового безоплатного виконання господарських робіт.

Працівники відділу розслідування особливо тяжких злочинів слідчого управління ГУНП в Хмельницькій області за процесуального керівництва прокуратури проводять розслідування у рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 2 ст. 149 (Торгівля людьми) та ч. 2 ст. 364 (Зловживання владою та службовим становищем) Кримінального кодексу України.

hm.npu.gov.ua

У ході досудового розслідування правоохоронці встановили, що протягом 2019 року  завідуюча господарством одного із психоневрологічних інтернатів області регулярно надавала місцевому підприємцю, який є її сином, пацієнтів закладу в кількості 5-10 осіб для примусового безоплатного виконання господарських робіт.

hm.npu.gov.ua

Під час одного із обшуків на території підприємства працівники поліції зафіксували факт перебування там 5 пацієнтів інтернату, які на той час займалися пересіюванням зерна.

Наразі досудове розслідування триває. Завідуючій та її сину поліцейські вже оголосили про  підозру. Також слідчі перевіряють інших посадових осіб інтернату на причетність до цього злочину.

Сектор комунікації поліції Хмельницької області

 

Приєднуйтесь до нашого каналу у Viber та Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне