На Хмельниччині поліцейські затримали чоловіка та жінку з Тернопільської області, які викрали мак з легального макового поля

Фото: hm.npu.gov.ua

Працівники Теофіпольського відділення поліції неподалік від місця скоєння злочину затримали двох гастролерів з Тернопільської області, які крали мак з поля, власник якого має спеціальну ліцензію на культивування цієї рослини.

43-річний чоловік та його 32-річна знайома рейсовим автобусом спеціально приїхали із сусідньої Тернопільщини до Теофіпольського району. Зловмисники встигли зірвати 234 головки маку. Але оскільки такі поля охороняються належним чином, там же були затримані працівниками Теофіпольського відділення поліції.

Як з’ясувалось, обоє раніше вже притягувались до кримінальної відповідальності за наркозлочини. Наразі по даному факту відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 308 (Викрадення, привласнення, вимагання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів чи заволодіння ними шляхом шахрайства або зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України. Подібні дії караються позбавленням волі на строк від 5 до 10 років. Слідчі дії тривають.

Нагадаємо, в області, як і по всій Україні триває оперативно-профілактична операція «Мак-2019», мета якої — виявлення та знищення нелегальних посівів нарковмісних рослин маку та конопель, а також перекриття каналів надходження цих рослин до споживачів наркотиків. 

Сектор комунікації поліції Хмельницької області
 

 

Приєднуйтесь до нашого каналу у Viber та Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне