На Хмельниччині поліцейські затримали групу молодиків, що «спеціалізувалися» на вимаганні неіснуючих боргів

Фото: https://hm.npu.gov.ua

Погрожуючи фізичною розправою, молодики вимагали від двох потерпілих повернення 10 тисяч доларів США та 160 тисяч гривень «неіснуючих боргів». 

До поліцейських по допомогу звернулися двоє місцевих мешканців. Вони повідомили про вимагання коштів, які вони, начебто, заборгували зловмисникам. При цьому погрожували фізичною розправою і навіть вбивством. 

Комплексом слідчо-оперативних заходів працівники управління стратегічних розслідувань в Хмельницькій області, кримінальної поліції, слідчого управління поліції Хмельницької області за процесуального керівництва обласної прокуратури встановили організатора та учасників злочинного угруповання, що «спеціалізувалися» на вимаганні коштів з громадян.

Організатором виявися 28-річний місцевий мешканець, котрий вже був засуджений за викрадення людини та вчинення інших тяжких злочинів. Заручившись підтримкою так званих «спортсменів», частина з яких також вже мали проблеми із законом, залякували громадян та вимагали кошти.

У межах кримінального провадження було задокументовано два факти їх злочинної діяльності. Зокрема, вимагання 10 тисяч доларів США «неіснуючого боргу». Від іншого потерпілого вимагали 160 тисяч гривень за його відмову виконувати їх злочинні вказівки. В даному випадку, у разі відсутності коштів, чоловік міг розрахуватися зі зловмисниками, переєструвавши на них свій автомобіль. При цьому обом громадянам нанесли тілесні ушкодження, погрожували фізичною розправою та навіть вбивством.

У четвер, 28 травня, працівники управління стратегічних розслідувань в Хмельницькій області, кримінальної поліції, слідчого управління поліції Хмельницької області, за процесуального керівництва обласної прокуратури та силової підтримки КОРД затримали організатора та одного з учасників злочинного угруповання під час безпосередньої передачі їм коштів одним з потерпілих. 

Зловмисники затримані у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Вирішується питання про повідомлення їм про підозру за ч. 3 ст. 189 (вимагання) Кримінального кодексу України та обрання запобіжних заходів.

Санкція статті передбачає позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років із конфіскацією майна.

Сектор комунікації за матеріалами Управління стратегічних розслідувань в Хмельницькій області

 

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне