На Хмельниччині поліцейські затримали «псевдомінера»

Фото: https://hm.npu.gov.ua

Працівники Шепетівського відділу поліції за лічені години встановили особу та затримали чоловіка, який телефоном повідомив по замінування приміщення профтехучилища у смт. Гриців. 

Повідомлення про замінування надійшло на лінію «102» 12 травня о пів на десяту вечора. На той момент у приміщенні училища перебувало 9 учнів з числа дітей-сиріт та один дорослий, яких поліцейські негайно евакуювали. Упродовж кількох годин фахівці вибухотехнічної служби ГУНП оглянули понад 5000 кв. м приміщень та довколишньої території. Жодних вибухонебезпечних приладів чи речовин поліцейські не знайшли.

Доки вибухотехніки обстежували будівлі і територію, оперативники та слідчі працювали над встановленням особи, яка зробила неправдиве повідомлення про замінування. Вони швидко з’ясували, що до поліції телефонував 31-річний місцевий житель. Чоловік перебував у стані алкогольного сп’яніння і адекватно пояснити свої дії не зміг. 

За даним фактом відкрите кримінальне провадження за ч. 1 статті 259 Кримінального кодексу України — завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності. Санкція цієї статті передбачає відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк від двох до шести років.

«Мінера» працівники поліції затримали в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу Україні. У скоєному від зізнався. Наразі вирішується питання про обрання чоловікові запобіжного заходу.

Сектор комунікації поліції Хмельницької області

 

Приєднуйтесь до нашого каналу у Viber та Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне