На Хмельниччині поліція викрила зловмисника за вимагання 50 000 гривень «боргу»

Фото: https://hm.npu.gov.ua/

Погрозами фізичної розправи та побиттям фігурант змушував матір та доньку віддати йому кошти. Тепер йому може загрожувати до 12-ти років в’язниці.

Як встановили поліцейські, фігурант вимагав гроші з двох мешканок. З початку він погрожував фізичною розправою, вимагаючи повернути йому 50 000 гривень вигаданого боргу. Потім перейшов до більш рішучих дій. На одній із зустрічей з потерпілою зловмисник її побив. Також погрожував, що якщо жінка не сплатить цю суму, розголосить конфіденційну інформацію про її доньку. Потерпіла звернулася за допомогою до поліції.

https://hm.npu.gov.ua/

30 листопада оперативники управління стратегічних розслідувань в Хмельницькій області, слідчі слідчого управління ГУНП в Хмельницькій області за силової підтримки бійців поліції особливого призначення повідомили підозру 42-річному мешканцю. Його дії кваліфіковані за ч. 4 ст. 189 (вимагання) Кримінального кодексу України. Вирішується питання про обрання запобіжного заходу.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Процесуальне керівництво здійснює Хмельницька обласна прокуратура.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне