На Хмельниччині поліція з’ясовує причини інгаляційного отруєння відвідувачів місцевого аквапарку

56
Фото: ru.tsn.ua

Працівники Південно-Західного відділення поліції відкрили кримінальне провадження за ч. 1 статті 325 Кримінального кодексу України. В рамках розслідування якого з’ясовують причини інгаляційного отруєння відвідувачів аквапарку у Хмельницькому.

До поліції повідомлення надійшло від лікарів швидкої допомоги 21 вересня близько 18-ї години. Відповідно до наданої правоохоронцям інформації, за медичною допомогою зі скаргами на сльозотечу та кашель звернулись 13 осіб — 11 дітей різного віку та 2 дорослих. Медичні працівники встановили попередній діагноз — інгаляційне отруєння хлором. Під наглядом лікарів ніч у лікарні провели лише двоє дітей — брат і сестра 2009 та 2011 р.н., яких у неділю вранці виписали з медичного закладу. Усі інші після огляду медиків від госпіталізації відмовилися.

Слідчо-оперативна група обстежила місце події, відібрала зразки повітря та води з басейнів. А також вилучила документацію про подачу речовин для очистки води.

Наразі ведеться розслідування в рамках кримінального провадження. Відкрите за ч. 1 статті 325 Кримінального кодексу України «Порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням». Санкція цієї статті передбачає покарання у вигляді штрафу до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців або обмеженням волі на строк до трьох років. 

Інформує прес-служба НУ НП.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне