На Хмельниччині поліція затримала групу «квартирників»

Фото: https://hm.npu.gov.ua/

Працівники кримінальної поліції спільно зі слідчими ГУНП в Хмельницькій області із залученням бійців спецпідрозділу «КОРД» викрили групу з чотирьох осіб, які  обкрадали помешкання хмельничан. 

Наразі слідчим вже вдалося довести причетність зловмисників до 8 квартирних крадіжок в обласному центрі та ще двох – у Хмельницькому районі.

До складу групи входило три чоловіки, з яких двоє – уродженці однієї з сусідніх держав,  та одна жінка. Між зловмисниками існував чіткий розподіл ролей та обов’язків. 

https://hm.npu.gov.ua/

До квартир та будинків крадії проникали шляхом пошкодження металопластикових вікон або підбору ключа. Викрадали переважно гроші, ювелірні вироби, комп’ютерну техніку, різноманітні гаджети і цінні речі, які можна було непомітно винести з помешкання. 

Упродовж кількох місяців працівники поліції збирали доказову базу, аби зловмисникам не вдалося уникнути кримінальної відповідальності. 

https://hm.npu.gov.ua/

Підозрюваних затримали на гарячому – в момент вчинення чергової крадіжки. В ході санкціонованих обшуків у них вилучили крадену техніку, прикраси та інші речі, а також набір відмичок для відкриття  замків та іншого злодійського приладдя. 

За фактом крадіжок відкрито кримінальне провадження за ч.3 статті 185 Кримінального кодексу України (крадіжка, поєднана з проникненням у житло).

Усіх учасників групи затримано в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Наразі їх перевіряють на причетність до вчинення подібних злочинів, в тому числі – на території інших областей. Розслідування триває.

Сектор комунікації поліції Хмельницької області

 

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне