На Хмельниччині поліція затримала на хабарі директора одного з підприємств оборонної галузі

Фото: https://hm.npu.gov.ua

Слідчі слідчого управління ГУНП спільно з працівниками управління стратегічних розслідувань та УСБУ в Хмельницькій області за процесуального керівництва військової прокуратури затримали генерального директора одного з державних підприємств Міністерства оборони України за вимагання та отримання неправомірної вигоди.

https://hm.npu.gov.ua

Посадовець, використовуючи своє службове становище, вимагав неправомірну вигоду в розмірі 10 000 гривень від місцевого підприємця. В обмін на гроші він обіцяв вирішити питання щодо повернення чоловікові його майна, яке зберігалося на території оборонного підприємства.

https://hm.npu.gov.ua

За даним фактом відкрите кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України — Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою. Санкція статті передбачає відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна. Підозрюваного слідчі затримали в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Сектор комунікації поліції Хмельницької області

 

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне