На Хмельниччині посадовців одного з лісгоспів підозрюють у розкраданні майна

22
Фото: hm.npu.gov

Співробітниками Управління захисту економіки в Хмельницькій області Нацполіції та слідчого управління ГУНП в області за процесуального керівництва Військової прокуратури Західного регіону України викрито протиправну діяльність посадових осіб одного з державних лісогосподарських підприємств регіону. Про “схему” розкрадання лісу повідомляє прес-служба поліцейських.

1

hm.npu.gov

Правопорушники налагодили злочинну схему привласнення деревини шляхом її переробки на дошку. Реалізація продукції здійснювалася суб’єктам господарювання виключно за готівкові кошти. В подальшому дошка експортувалася за межі України.

Протягом 16-20 квітня у межах кримінального провадження правоохоронцями було проведено низку санкціонованих обшуків в адміністративних та господарських будівлях лісгоспу, а також у суб’єктів підприємницької діяльності, задіяних у «схемі».

3

hm.npu.gov

Було вилучено 329 колод необлікованої лісодеревини породи «дуб» та «сосна». Крім того, виявлено та вилучено документацію, що підтверджує протиправну діяльність фігурантів.

Наразі на вилучене майно (деревину), вартістю понад один мільйон гривень, накладено арешт.

4

hm.npu.gov

Кримінальне провадження відкрито за частиною 3 статті 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, що на Хмельниччині вилучили із обігу близько 40 тисяч літрів спирту. Транспортним засобом керував мешканець Тернопільської області. Під час огляду вантажівки правоохоронці виявили в причепі 188 пластмасових бочок ємністю 215 л кожна, заповнених рідиною. Вона мала характерний запах спирту. При цьому будь-які документи на вантаж у водія були відсутні. Крім того, він навіть не зміг пояснити, куди саме віз бочки. З метою встановлення походження рідини, яка містилась у пластикових бочках, слідчі Південно-Західного відділення поліції відібрали її зразки для подальшого проведення хімічної експертизи. Транспортний засіб, який здійснював перевезення підозрілого вантажу, вилучили та помістили на штрафний майданчик у Хмельницькому.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Viber та Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне