На Хмельниччині поступово зростає захворюваність на грип та ГРВІ

Фото: ілюстративне

На Хмельниччині збільшилась кількість хворих на грип та ГРВІ. Якщо минулого тижня їх було 5400, то вже цього — сім тисяч хворих. Але до епідемічного порогу залишається 8%.

Про це Суспільному розповів головний санітарний лікар Хмельницької області Микола Габрикевич.

З його слів, захворюваність на грип на ГРВІ поступово підвищується.

“Минулого тижня ми зафіксували 5400 хворих, цього тижня — вже сім тисяч. Але епідпоріг ще не перевищений. Це сезонне захворювання, яке ми бачимо щороку”, — пояснює посадовець.

Наразі в місті Нетішин за тиждень захворюваність зросла вдвічі, тому там прийняли рішення перевести учнів 2-11 класів на дистанційну форму навчання до кінця поточного тижня, розповів Микола Габрикевич.

“Ми слідкуємо за ситуацією по області. У разі суттєвого підвищення захворюваності в конкретному місті, будемо надавати свої пропозиції і вирішувати, як діяти”, — каже головний санітарний лікар.

За його словами, хворих на COVID в області також більшає.

“Минулого тижня зареєстрували 307 випадків, а цього тижня — 340. Хворіють також маленькі діти, віком до чотирьох років. Люди з послабленим імунітетом, не вакциновані, важко переносять COVID. На жаль, щотижня фіксуємо три-чотири летальні випадки”, — розповів посадовець.

Як зазначив головний санітарний лікар області, наразі в Україні циркулює новий субварінт “Омікрону” — “Дженні”, який дуже швидко поширюється.

“Поки що він виявлений у п’яти областях. У нас його поки не було. Але я раджу щеплюватись проти ковіду. Якраз на пункти щеплень ми маємо отримати достатню кількість вакцини проти “Омікрону”. Адже COVID швидко поширюється та з кожним роком мутує”, — додав Микола Габрикевич.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне