На Хмельниччині посилюють контроль за станом військового обліку

Фото: ілюстративне

На Хмельниччині утворюють спеціальну комісію яка перевірятиме стан військового обліку в державних органах, органах місцевого самоврядування, підприємствах, установах та організаціях, розташованих на території області.

Відповідне розпорядження підписав перший заступник голови Хмельницької ОВА Сергій Тюрін.

Згідно з документом, на Хмельниччині посилиться контроль за станом військового обліку у 2024 році. Перші перевірки розпочнуться вже за місяць.

Відтак, спершу комісія почне працювати у Хмельницькій громаді — у березні. У Хмельницькому районні — з травня, у Шепетівському районі — з червня, в Кам’янець-Подільському районні — з серпня. Триватимуть перевірки на Хмельниччині до жовтня 2024.

Окрім того, згідно з документом, Нацполіції Хмельниччини рекомендують забезпечити взаємодію з районними територіальними центрами комплектування та соціальної підтримки щодо розшуку, адміністративного затримання і доставлення до районних ТЦК чоловіків, які ухиляються від виконання військового обов’язку. А також подавати до районних ТЦК дані про випадки виявлення громадян, які не перебувають, проте повинні перебувати на військовому обліку.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне