На Хмельниччині повідомлено про підозру організатору незаконного виготовлення алкогольних напоїв

11
Фото: kma.court.gov

Завдяки скоординованим прокуратурою області заходам та належно спланованим слідчим (розшуковим) діям працівниками правоохоронних органів області у 2017 році викрито та припинено протиправну діяльність мешканця Хмельниччини, який незаконного виготовляв фальсифікований алкоголь.

За вказаним фактом, за процесуального керівництва галузевого відділу прокуратури області, слідчим управлінням фінансових розслідувань Головного управління Державної фіскальної служби у Хмельницькій області проводиться досудове розслідування.

Встановлено, що в підсобному приміщенні власного домоволодіння, з метою незаконного виготовлення, зберігання та подальшого збуту, правопорушник виготовляв алкогольні напої під виглядом горілки. При цьому зловмисник використовував обладнання, що забезпечує її масове виробництво. Алкоголь він розливав у так звані «beg-in-box» та скляну тару, закорковував їх пристосованим ключем та наклеював підроблені марки акцизного податку.

Під час проведення санкціонованих обшуків на підпільному виробництві виявлено та вилучено понад 1600 літрів готової продукції, 1400 літрів спирту, 4700 підроблених марок акцизного податку, а також спеціальне обладнання, яке використовувалось для незаконного масового виготовлення алкоголю.

Наразі викритій особі повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 199, ч. 2 ст. 199, ч. 1 ст. 204, ч. 2 ст. 204 Кримінального кодексу України (незаконне виготовлення алкогольних напоїв з використанням обладнання, що забезпечує масове виробництво таких товарів, незаконне їх зберігання з метою збуту, а також виготовлення та зберігання підроблених марок акцизного податку з метою використання при продажу товарів, вчинене повторно).

Про це повідомив начальник відділу нагляду за додержанням законів органами фіскальної служби прокуратури області Олег Львовський.

Стороною обвинувачення вживається комплекс заходів, спрямованих на завершення досудового розслідування.

Прес-служба прокуратури Хмельницької області

Нагадаємо, що за порушення правил безпеки на виробництві, що спричинили загибель працівника, засуджено керівника цеху на підприємстві

Приєднуйтесь до нашого каналу у Viber та Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне