На Хмельниччині працівники поліції викрили наркоділка, який вирощував з метою збуту коноплю

Фото: https://hm.npu.gov.ua/

Працівники управління боротьби з наркозлочинністю в Хмельницькій області разом зі слідчими слідчого управління ГУНП із залученням підрозділу особливого призначення та під процесуальним керівництвом обласної прокуратури викрили 33-річного хмельничанина, який налагодив вирощування з метою збуту рослин елітного сорту коноплі.  

Чоловік ретельно підготувався до «ведення» свого злочинного бізнесу. Він подбав не лише про вирощування нарковмісних рослин, а й про ринок збуту та навіть рекламу свого «товару».  

Молодик створив телеграм-канал, через який можна було замовити наркотик, і широко рекламував його в інших подібних інтернет-спільнотах, навіть обіцяючи оптовим покупцям знижку. Також надрукував рекламні брошури, аби розповсюдити їх, як тільки виросте сировина.

https://hm.npu.gov.ua/

Для здійснення розрахункових операцій за товар зловмисник створив декілька електронних гаманців, звідки виводив кошти на різні банківські карти. 

Нарковмісні рослини вирощував в спеціально обладнаному дачному будинку методом гідропоніки. Орієнтовна вартість обладнання, яке з цією метою використовував наркоділок, складає понад 50 тисяч гривень. 

Аби убезпечити себе від небажаних гостей, по периметру будинку встановив камери відеоспостереження, а вікна заклеїв спеціальною непрозорою плівкою. 

В ході санкціонованих обшуків у дачному будинку та за місцем проживання чоловіка працівники поліції вилучили спеціальне обладнання для культивування рослин методом гідропоніки (освітлення, вентилятори, датчики температури та вологості повітря, системи крапельного поливу та добрива), насіння та 42 вирощених кущі коноплі, подрібнену марихуану, ваги, пакувальні матеріали, розраховані для пакування 810 порцій наркотичної речовини. 

Також правоохоронці виявили та вилучили незареєстрований пістолет з травматичними набоями, походження якого встановлюється. 

https://hm.npu.gov.ua/

Досудове розслідування за даним фактом ведеться в рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 2 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів), ч. 2 ст. 310 (Посів або вирощування снотворного маку чи конопель ) Кримінального кодексу України. 

За результатами проведення експертиз буде вирішуватись питання щодо оголошення підозри та обрання запобіжного заходу. 

Сектор комунікації поліції Хмельницької області

 

Приєднуйтесь до нашого каналу у Viber та Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне