На Хмельниччині правоохоронці викрили вимагача з багатим кримінальним минулим

Фото: https://hm.npu.gov.ua/

Зловмисник під приводом повернення неіснуючого боргу за пошкоджений автомобіль вимагав грошові кошти в жителя одного з міст області, застосовуючи при цьому погрози та фізичне насильство.

Оперативники управління карного розшуку ГУНП в Хмельницькій області спільно зі слідчими слідчого управління за процесуального керівництва обласної прокуратури та силової підтримки спецпризначенців затримали фігуранта під час отримання ним частини заявленого «боргу» в розмірі 8 тисяч гривень.

Затриманий — 51-річний місцевий житель, який раніше неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності за вчинення ДТП із загиблим, грабіж, хуліганство тощо і систематично відбував покарання в місцях позбавлення волі.

https://hm.npu.gov.ua/

Наразі слідчі вже оголосили затриманому підозру за ч. 4 ст. 189 (Вимагання, вчинене в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України, санкція якої передбачає до 12 років ув’язнення з конфіскацією майна. Вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Наразі слідчо-розшукові дії тривають. Правоохоронці працюють над встановленням усіх обставин та фігурантів зазначеного правопорушення.

Сектор комунікації поліції Хмельницької області

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне