На Хмельниччині правоохоронці знешкодили 5 організованих злочинних груп

22
Фото: khmel.gp.gov.ua

У прокуратурі області відбулась координаційна нарада керівників правоохоронних органів Хмельниччини

Відзначено позитивні здобутки, яких досягнуто спільною та злагодженою роботою правоохоронців упродовж першого півріччя 2019 року. Про це повідомляє прес-служба обласної прокуратури.

Зокрема, вжитими скоординованими заходами вдалось стабілізувати криміногенну ситуацію в регіоні. Відтак, рівень злочинності зменшився і є значно нижчим від загальнодержавного.

Скоротилось число злочинів проти власності, зокрема, крадіжок. У  тому числі з квартир, вимагань та шахрайств, умисних вбивств та тяжких тілесних ушкоджень, що спричинили смерть потерпілого, дорожньо-транспортних пригод із смертельним наслідком.

Завдяки вжитим організаційним та практичним заходам правоохоронними органами області виявлено та знешкоджено 5 організованих злочинних груп, загальною чисельністю 20 осіб. Обвинувальні акти у всіх кримінальних провадженнях скеровано до суду.

Вжитими спільними заходами досягнуто зменшення рівня підліткової злочинності.

Прокуратурою спільно з іншими уповноваженими на боротьбу із корупцією органами продовжується цілеспрямована робота з виявлення корупційних правопорушень та притягнення винних до відповідальності. З початку року за результатами досудового розслідування кримінальних проваджень за фактами вчинення корупційних злочинів до суду направлено 31 обвинувальний акт.

Загалом, органами досудового розслідування до суду скеровано понад 1,9 тис. обвинувальних актів у кримінальних провадженнях.

Результатом роботи правоохоронців є ухвалення судами більше 1,2 тис. обвинувальних вироків.

Попри позитивні тенденції, основною темою для обговорення стали існуючі проблеми у сфері протидії злочинності.

1

khmel.gp.gov.ua

«Занепокоєння викликає збільшення кількості розбоїв, передусім в обласному центрі», – наголосив Сергій Ромась.

Гострою залишається проблема реалізації підліткам алкогольних напоїв та тютюнових виробів, втягнення їх у злочинну діяльність.

Потребує активізації досудове розслідування у кримінальних провадженнях за фактами незаконних оборудок із землею. В тому числі  самовільного зайняття земельних ділянок.

Вимагає суттєвої активізації діяльність оперативних підрозділів щодо виявлення фактів розкрадання бюджетних коштів, насамперед при будівництві, експлуатації та ремонті автошляхів, державних закупівель.

Акцентовано увагу на необхідності активізації роботи з виявлення фактів вчинення корупційних правопорушень, протидії організованій злочинності, незаконному гральному бізнесу.

Під час обговорення усіх проблемних питань учасники наради надали свої конструктивні пропозиції, які стали основою для прийняття комплексу додаткових узгоджених заходів для зміцнення законності та попередження злочинності на Хмельниччині.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Viber та Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне