На Хмельниччині продали понад 12 тисяч новорічних ялинок

Фото: Суспільне Хмельницький

На Хмельниччині, у період передноворічних свят, лісівники області продали 12 291 ялинку. Цього року на “новорічні дерева” попит зріс. За аналогічний період 2022 року в області реалізували майже 10 тисяч хвойних.

Про це Суспільне Хмельницький розповіла комунікаційниця Подільського лісового офісу Ольга Ржепянська.

Ольга Ржепянська закликає не викидати після новорічних свят “живі” ялинки на смітник: “Якщо ваші новорічні свята прикрашала жива ялинка — просто викидати її до сміттєвого контейнера не можна. Утилізувавши дерево неправильно, воно потрапить на звалище, де не матиме можливості розкладатися природним шляхом”.

Комунікаційниця лісівників розповіла, що робити з ялинкою після свят:

  • Віддати на утилізацію до спеціальних приймальних пунктів. Привезене дерево подрібнюють на тріску.
  • Якщо дерево ще зелене і хвоя не обсипалася, то його можна віддати в зоопарк або відвезти на ферму. Це чудове джерело вітаміну С та інших поживних речовин для верблюдів, корів, бізонів, кіз.
  • Хвоя цінна для фермерів. Ялинкові голки відмінно підходять для мульчування рослин в городі чи саду. Відмінно підходить як добриво до ґрунту для журавлини, чорниці та інших ягідних культур.
  • Відомо, що хвоя має доволі чіткий запах із корисним для дихальних шляхів ефектом. З неї можна виготовити мило. А ще за допомогою голок ялини можна провести ароматерапію.
  • А якщо ялинка чи сосна, яка прикрашала вашу оселю, все ще зберігає свій аромат, можете розкласти голочки до невеликих мішечків чи до ємностей із водою і розставити у квартирі. Так запах хвої залишиться в оселі надовго, навіть якщо ви утилізуєте саме дерево.
Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне