На Хмельниччині розпочалась реалізація проекту «Інститут соціальних перемовників 2.0»

Фото: hm.npu.gov.ua

Безпековий проект «Інститут соціальних перемовників», який розпочався в області минулого року, настільки добре зарекомендував себе, що було вирішено продовжити його реалізацію ще на один рік. Зараз на Хмельниччині в 11 ОТГ є свої соціальні медіатори. Керівники ж проекту мають амбітні цілі — щоб громадські помічники поліцейських були у кожній об’єднаній тергромаді. Тож набір бажаючих отримати навички соціального перемовника відкрито.

Протягом 2018 року на території Хмельницької області активно впроваджувався проект «Інститут соціальних перемовників». Розробляли та втілювали проект у життя його ініціатори з Головного управління Національної поліції Хмельницької області та громадської організації «АСТАР». Ідею представили на конкурсі під назвою «Безпечна громада — спільний інтерес, спільна відповідальність». В результаті він став переможцем серед понад сотні претендентів на перемогу з усієї України.

Далі усі бажаючі брати участь у цьому проекті подавали заявки та проходили спеціальний навчальний інтенсив, який складався з кількох модулів. Під час навчання майбутні соціальні перемовники опановували ази законодавства, майстерність комунікації та вирішення різного типу конфліктів.

hm.npu.gov.ua

У результаті успішно пройшли навчання представники 11 об’єднаних тергромад, які вже активно працюють і допомагають поліції на місцях.

Проект отримав визнання на загальнодержавному рівні і був названий однією із кращих безпекових ініціатив, тож було вирішено продовжити його реалізацію ще на один рік, щоб кожна тергромада мала свого соціального перемовника.

Днями в Хмельницькому відбулась координаційна зустріч в рамках реалізації проекту «Інститут соціальних перемовників 2.0», в якій взяли участь працівники поліції, координатори проекту від ГО «АСТАР», представники об’єднаних тергромад та члени громадських формувань.

— Метою проекту є залучення ОТГ Хмельницької області до побудови якісно нової співпраці у векторі «влада-громада» в сфері безпекових питань, — зауважила Роксолана Іванова, керівник проекту.

hm.npu.gov.ua

Під час заходу потенційним соціальним перемовникам презентували програму навчань та обладнання, яким їх забезпечують під час роботи.

— Хочу наголосити, що цей проект справді дієвий. Соціальні перемовники — реальна допомога нашим дільничим у забезпеченні порядку на території об’єднаних тергромад, — підсумував Вадим Бирко, заступник начальника управління превентивної діяльності ГУНП в Хмельницькій області.

Тож усі, хто має 18 років, і вважає, що впорається з вирішенням некримінальних конфліктів у територіальних громадах і згоден час від часу працювати на добровільних засадах на благо своєї тергромади, можуть долучатися до проекту. Навчання безкоштовне. Заявку можна заповнити тут.

Сектор комунікації поліції Хмельницької області

Приєднуйтесь до нашого каналу у Viber та Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне