На Хмельниччині СБУ повідомила про підозру трьом зрадникам, які перейшли на бік ворога

Фото: Управління СБ України у Хмельницькій області
У 2014 році, будучи військовослужбовцями ВМС ЗСУ, вони відмовилися виконати наказ українського командування про передислокацію, свідомо прийняли рішення перейти на бік ворога та залишилися у захопленому російськими окупантами Криму.
 
Слідство встановило, що інженер відділення випробовування корабельних аерофінішерів одного із українських військових формувань не прибув на підконтрольну територію України у визначені пункти збору. Уродженець Кам’янця-Подільського зрадив присязі та перейшов на службу до окупантів. Нині дизертир служить у Чорноморському флоті рф та тренує рашистських льотчиків палубної авіації на полігоні злітно-посадкових систем «НИТКА».
 
Інший зрадник – командир відділення мінометного взводу морської піхоти ВМС України родом зі Славутського району, під час окупації Криму вступив на службу до берегових військ ВМФ рф. Зрадник отримав російський паспорт, нову посаду та присягнув на вірність раші.
 
Ще один кам’янчанин добровільно перейшов на бік держави-агресора, зрадивши свою країну. Відомо, що зрадник проходить службу у 68 окремому морському інженерному полку, навчає підривній справі російських військових. Він начальник штабу морського інженерного батальйону Чорноморського військово-морського флоту рф (військове з’єднання брало активну участь сирійських подіях).
 
Слідчі СБУ зібрали достатньо доказів і повідомили трьом фігурантам про підозри за ч. 1 ст 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України.
 
Заходи з викриття здійснювали співробітники СБУ у Хмельницькій області за процесуального керівництва Хмельницької обласної прокуратури.
 
Впевнені, що незабаром суд поставить крапку у «кар’єрі» цих зрадників. Кожен відповідатиме за скоєне перед законом.
Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне