На Хмельниччині СБУ викрила чергову схему ухилення від мобілізації

Фото: СБУ
За даними слідства, голова однієї з районних ВЛК організувала схему вимагання грошових коштів з осіб, які підлягають мобілізації, за визнання їх обмежено придатними до військової служби.
 
Інформують на сторінці СБУ
 
До посадовиці звернувся місцевий мешканець за консультацією щодо переліку документів для визнання його обмежено придатним. За грошову винагороду голова ВЛК обіцяла посприяти чоловікові та оформити необхідну медичну документацію.
 
Правоохоронці задокументували факт отримання посадовицею неправомірної вигоди, за визнання військовозобов’язаного обмежено придатним, що дає підстави для відтермінування призову за станом здоров’я.
 
Слідчі вже повідомили голові ВЛК про підозру за ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.
 
Вирішується питання про обрання їй запобіжного заходу та відсторонення від займаної посади.
 
Спецоперацію з викриття зловмисниці проводили співробітники СБУ у Хмельницькій області спільно з УСР та слідчими Нацполіції під процесуальним керівництвом Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону.
Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Позначки:  
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне