На Хмельниччині СБУ викрила колаборантку

Фото: Управління СБ України у Хмельницькій області
Служба безпеки України продовжує системну роботу з виявлення колаборантів та прибічників збройної агресії російської федерації на Хмельниччині. Ще одну колаборантку викрили правоохоронці в обласному центрі.
 
За даними досудового слідства, колишня артистка Хмельницької обласної філармонії систематично поширювала у соцмережах матеріали, які заперечують повномасштабне вторгнення рф в Україну та виправдовують проведення путінської «спецоперації».
 
Хмельничанка звинувачувала українську владу у нібито брехливому висвітленні дій рашистських військ в нашій державі, у перебільшенні та спотворенні фактів про повномасштабну війну проти України. Так, вона активно репостила «новини» із російських пабліків, у яких українських захисників звинувачують у вбивствах мирного населення: «Буча-украинская провокация», «Ракета, ударившая по железнодорожному вокзалу Краматорска, принадлежит ВСУ».
 

Управління СБ України у Хмельницькій області

 
За результатами обшуку у фігурантки було виявлено та вилучено російську символіку (прапор РФ), георгіївські стрічки, шеврони військових підрозділів ЗС РФ, а також комп’ютерну техніку з доказами протиправної діяльності останньої. Вказані матеріали направлені на експертизу.
 
В межах кримінального провадження повідомлено про підозру за ч.1 ст.111-1 (колабораційна діяльність) ККУ.
Досудове розслідування стосовно «орко-прихильниці» провадять дізнавачі Національної поліції за процесуального керівництва обласної покуратури.
Приєднуйтесь до нашого каналу у Viber та Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне