На Хмельниччині ще 4 парафії перейшли до Православної Церкви України

На Хмельниччині ще 4 парафії перейшли до Православної Церкви України
Фото: Антоній Махота

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив митрополит Хмельницький Антоній (Махота). Всього станом на 24 лютого 42 парафії перейшли від Московського патріархату до Православної церкви України.

39. с. Христівка, Ізяславський р-н, парафія на честь Покрови Божої Матері, 21/02/2019

Фото зі сторінки митрополита Антонія (Махоти)

40. с. Клубівка, с. Васьківці, Ізяславський р-н, парафія на честь Косми і Даміана, 23/02/2019

Скріншот зі сторінки митрополита Антонія (Махоти)

 

41. с. Велика Яромирка, с. Мала Яромирка, с. Завадинці, Городоцький р-н, парафія на честь Святої Тройці, 23/02/2019

Фото зі сторінки митрополита Антонія (Махоти)

42. с. Сутківці, Ярмолинецький р-н, парафія Свято-Покровської церкви, 23/02/2019

Свято-Покровської церква с.Сутківці, Ярмолинецький район Фото: з відкритих джерел

Так релігійна громада с.Христівка перейшла до ПЦУ без священника, зазначив митрополит.
А ось перехід релігійної громади Сутковець не минувся без провокацій. За результатами цих зборів Хмельницький блогер Андрій Попик навіть написав відкрите звернення до Служби Безпеки України. У своєму дописі він зазначив, що “група осіб з числа релігійних фанатиків, спортсменів, осіб пов’язаних з криміналом, та деяких наївних громадян, задля дестабілізації суспільно-політичної ситуації в області, і перешкоджання переходу селян з УПЦ МП, до ПЦУ, та тиску на священників УПЦ МП, які схильні до переходу в ПЦУ.” Далі дослівно.
“Або СБУ швидко прикриває це шапіто, або нехай нам присилають нового начальника СБУ!

На початку лютого керівництвом Московського патріархату в Хмельницькому була зібрана група осіб з числа релігійних фанатиків, спортсменів, осіб пов’язаних з криміналом, та деяких наївних громадян, задля дестабілізації суспільно-політичної ситуації в області, і перешкоджання переходу селян з УПЦ МП, до ПЦУ, та тиску на священників УПЦ МП, які схильні до переходу в ПЦУ.

Дана група осіб, разом зі звезеними з Хмельницького бабусями, приїжджає в села Хмельницької області, мешканці яких виявили бажання перейти до ПЦУ. Зокрема такі виїзди вже відбулись в с. Гвардійське, та с. Ставниця, але не зважаючи на це, селяни прийняли рішення про перехід до ПЦУ. Сьогодні ця компанія була в с. Сутківці.

На днях мені довелось відвідати аналогічне збіговисько під воротами місцевої церкви в с. Климашівка, де вся ця бригада перекрила вхід до церкви, щоб селяни не пройшли на голосування.

Місцеві мешканці стояли купкою осторонь і з подивом дивились на це шапіто. Публіка там була доволі різна, від “Меня не фотографировать!” і до “нас крестили в православной церкви, а не украинской”, та “Царь Николай ІІ наоборот поддерживал украинский язык, а вы знаете зачем его тело растворили в кислоте комунисты”?

Хоча також були люди з якими можна було адекватну дискусію провести, думаю просто “пастирі” накручують їх страшилками.

Кілька приїжджих попів московського патріархату (Михайло Варахоба з Віньковець, та Володимир Заяць з Хмельницького) влаштували палкий мітинг з прокляттями тих, хто бажає перейти до ПЦУ (мовляв це страшний гріх, і хто так вчинятиме буде проклятий до 4 коліна, доки не покається).

 

Скріншот із сторінки Андрія Попика

Найцікавіший перл з промови фсбшного псевдосвященника це: “Хто їм томос дав? Стамбул? Турки їм томос дали! Турки наших людей на палю саджали, а тепер томос дають?” 

Ще було купа слів ненависті до греків, розпалювання релігійної ворожнечі, стояння на колінах та цілування ікон.

Юридично це зібрання “воїнів РПЦ” під прикриттям звезених бабусь маскують під організацію “Хмельницьке православне братство преподобних Антонія і Феодосія Києво-Печерських”.

Фактично, за завданням російських кураторів, відбувається дестабілізація суспільно-політичної ситуації в області напередодні виборів президента, та залякування селян і священників які виявили бажання, чи схильність до переходу в ПЦУ.

Якщо не буде швидкого втручання СБУ з нейтралізації діяльності цієї агентурної мережі, і ці гастролери далі будуть дестабілізувати ситуацію в селах області – тоді нехай нам присилають нового начальника СБУ!
Інакше це все може закінчитись дуже погано…

Таке моє публічне звернення!

Прошу підтримати репостами і коментарями!
На жаль, державні служби реагують лише на розголос!”

Скріншот із сторінки Андрія Попика

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне